Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Ajankohtaista:

Kesätyöseteli on tarkoitettu 15–29-vuotiaille (vuonna 2006 ja aiemmin syntyneet) kuusamolaisille koululaisille, opiskelijoille ja työttömille työnhakijoille. Setelin arvo on 200 euroa. Työnantajan tulee olla suomalaisen Y-tunnuksen omaava työnantaja. Työ voi tapahtua Kuusamon ulkopuolella. Kesätyösetelin voi käyttää myös 4H-yrityksen perustamiseen tai muuhun omaan yritystoimintaan. Kesätyö toteutetaan ajalla 1.5.-30.9.2021.

Huomioithan, että jokaista nuorta kohden on käytettävissä yksi kesätyöseteli, etkä voi esimerkiksi saada kesätyöseteliä, jos olet saanut kaupungin toimialan kesätyöpaikan. Kaupunki tukee kesätyöllistymistä joko kesätyösetelillä tai tarjoamalla kesätyöpaikan. 

Kesätyöseteleitä on vielä haettavissa, hae omasi, jos olet työllistymässä yritykseen!

Mikäli et ole vielä ole saanut kesätyöpaikkaa, jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella tai soita 040 660 2000.

Yritysten kesätyöpaikat


Hyödynnä myös henkilökohtainen urasparraus!

Ota yhteyttä Nuoret urapolulle-hankkeen työnohjaaja Esa Hietalaan: esa.hietala@naturpolis.fi, +358 (0)400 351 321 ja katsotaan yhdessä sinulle sopivat askeleet kohti työelämää.

 Lue lisää Nuoret urapolulle hankkeesta täältä.

Toimintaohje työnantajalle: 

Kesätyöntekijä saa setelin Naturpoliksen työllisyyspalveluista ja toimittaa sen työnantajalle ennen työsuhteen aloittamista. Työantajan tehtävänä on 

  • tarkistaa sovellettava malli (Tutustus työelämään ja tienaa alan TES) työntekijän ja alasi ohjeistuksen mukaan, nuoren antamasta kesätyösetelistä löytyy tieto kyseisen nuoren kohdalla sovellettavasta mallista. Varmista, että nuori ei ole käyttänyt Kuusamon kaupungin kesätyötukea tänä kesänä muuhun, esim. toiseen yritykseen tai kaupungin toimialan työpaikkaan. Seteleitä on käytettävissä yksi per nuori.  
  • tehdä työsopimus kesätyöntekijän kanssa 
  • hakea maksatus työsuhteen jälkeen setelin ohjeiden mukaisesti kuitenkin viimeistään 31.10.2021 mennessä 

Huomioi myös laki nuorista työntekijöistä, lue lisää täältä.

Lue lisää Tutustu työelämään ja tienaa -mallista täältä.

Kesätyösetelin maksatuksen hakeminen 

Nuoren kesätyöseteli on samalla maksatushakemuslomake. Täytä lomakkeessa kysyttävät tiedot ja liitä mukaan työsopimus ja palkkaerittely. Hae maksatus kesätyön päätyttyä tai viimeistään 31.10.2021 mennessä. Tämän jälkeen tukihakemuksia ei enää käsitellä. 

Maksatushakemus lähetetään osoitteeseen: Naturpolis Oy, Työllisyyspalvelut, Nuottatie 6 A, 93600 Kuusamo. Skannatut hakemukset ja lisätiedot: tyollisyyspalvelut@naturpolis.fi tai puh. 040 660 2000.

Kesätyösetelin kriteerit 

Tutustu työelämään ja tienaa-malli: Vuonna 2006 tai aiemmin syntyneet peruskoululaiset, 10.-luokkalaiset, lukiolaiset, VALMA ja TELMA -koulutuksessa olevat nuoret. Vähimmäisvaatimuksena 60 tunnin työaika ja palkka vähintään 360 EUR. 

Muut opiskelijat: Esim. ammattiin opiskelevat, korkeakouluopiskelijat tai muut opiskelijat. Ikä 15-29 -vuotias. Vähintään kahden viikon alan kokonaistyöaikaa vastaava tuntimäärä. Maksetaan vähintään alan TES:n mukaista palkkaa. 

Työttömät työnhakijat: Ikä 15-29 v. Vähintään kahden viikon alan kokonaistyöaikaa vastaava tuntimäärä. Maksetaan vähintään alan TES:n mukaista palkkaa. Jos haet työttömän työntekijän työllistämiseen TE-toimiston palkkatukea, kesätyösetelin voi käyttää työttömän työnhakijan palkkauksista syntyviin muihin kuluihin (esim. vakuutukset, perehdytys tms.). 

4H-yritys: Edellytyksenä 4H-yrityskurssin suorittaminen, yrityksen perustaminen ja erikseen sovittujen toimenpiteiden suorittaminen. Lisätietoja Kuusamon 4H-yhdistyksestä täältä.

Muu yritystoiminta: Kesäyritystoiminnan loputtua toiminnasta laadittava: 

  1. toimintakertomus (yrityksen nimi, toiminta-aika ja yhteystiedot, yrityksen toiminta-ajatus, tuotteet ja palvelut, yritystoimintaan liittyvät olennaisimmat tapahtumat 

  2. taloudellinen yhteenveto 

  3. työajan seuranta (vähintään 40 h) 

Palauta täytetty kesätyöseteli ja loppuraportti viimeistään 31.10.2021  Naturpoliksen työllisyyspalveluihin  Naturpolis Oy, Työllisyyspalvelut, Mailis Vallioniemi, Nuottatie 6 A, 93600 Kuusamo.  

Skannatut hakemukset ja lisätiedot: mailis.vallioniemi@naturpolis.fi tai puh. 040 0681574. 

 

Kuusamon kaupungin kesätyöpaikat 

Sopivia kesätyöpaikkoja haettavaksi koululaisille, opiskelijoille ja työttömille työnhakijoille. Tieto avoinna olevista kesätyöpaikoista ja hakulomake tulee tähän sekä Kuusamon kaupungin sivuille. Huom! Jos saat kaupungin kesätyöpaikan, et ole oikeutettu kesätyöseteliin ja toisin päin. 

 

Nuorten työllistämistuki 

Kesätyöllistymiseen voi käyttää myös Nuorten työllistämistukea. 

Katso lisätietoa täältä.

X