Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Ajankohtaista:

2 viikon kesätyö: Naturpoliksen suorittama esivalinta kesätyöpaikkoihin on tehty ja ehdokkaat on välitetty kaupungin toimialoille. Valintaprosessi etenee toimialoilla lopullisten valintojen osalta. Valittuihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti ja sovitaan työn ajankohdasta sekä työsuhteeseen liittyvistä asioista.

Kuukauden kesätyöpaikat: Kuntarekryn haku voimassa 31.5.21 saakka, lue lisää ja hae täällä. Osa valinnoista on jo tehty, osassa valintaprosessi on vielä käynnissä, vielä ehdit siis hakea!

Jos et vielä ole saanut kesätyöpaikkaa, voit olla yhteydessä työllisyyskoordinaattori Mailis Vallioniemeen mailis.vallioniemi@naturpolis.fi, p. 0400 681 574.

Työnantaja! Ilmoita avoin kesätyöpaikka täällä.

Lue lisää kaupungin kesätyöpaikoista täältä.

Huomioithan, että jokaista nuorta kohden on käytettävissä yksi kesätyöseteli, etkä voi esimerkiksi saada kesätyöseteliä, jos olet saanut kaupungin toimialan kesätyöpaikan. Kaupunki tukee kesätyöllistymistä joko kesätyösetelillä tai tarjoamalla kesätyöpaikan. 

Kesätyöseteli

Kesätyöseteli on tarkoitettu 15–29-vuotiaille (vuonna 2006 ja aiemmin syntyneet) kuusamolaisille koululaisille, opiskelijoille ja työttömille työnhakijoille. Setelin arvo on 200 euroa. Seteleitä on yksi per kesätyöntekijä. Työnantajan tulee olla suomalaisen Y-tunnuksen omaava työnantaja. Työ voi tapahtua Kuusamon ulkopuolella. Kesätyösetelin voi käyttää myös 4H-yrityksen perustamiseen tai muuhun omaan yritystoimintaan. Kesätyö toteutetaan ajalla 1.5.-30.9.2021.

Toimintaohje kesätyöntekijälle: Etsi tai keksi itsellesi kesätyöpaikka 

  • Laita viesti “KESÄTYÖSETELI” (WhatsApp, tekstiviesti) tai soita Naturpoliksen työllisyyspalveluihin ja sovi kesätyösetelin postituksesta tai noutoaika. Voit myös täyttää kesätyöseteli-hakemuksen nettilomakkeella, joka löytyy tältä sivulta alempaa. Voit saada kesätyösetelin, vaikka sinulla ei vielä olisi tiedossa varmaa kesätyöpaikkaa. 
  • Etsi rohkeasti kesätyöpaikkoja ja hyödynnä seteliä jo hakuvaiheessa tai aloita yritystoiminnan suunnittelu. Jos olet kiinnostunut kesäyrittäjyydestä katso toimintaohjeet alempaa. 
  • Kysy vinkkejä ja apua työnhakuun tai yritystoiminnan ideointiin Naturpoliksen työllisyyspalveluista 

 

Setelipyynnöt, ajanvaraukset, lisätietoja ja vinkkejä: 

 

Voit myös jättää yhteystietosi alla olevalla lomakkeella. Otamme yhteyttä sinuun viikon kuluessa ja sovimme setelin postituksesta tai noutamisesta: 


Toimintaohje työnantajalle: 

Kesätyöntekijä saa setelin Naturpoliksen työllisyyspalveluista ja toimittaa sen työnantajalle ennen työsuhteen aloittamista. Työantajan tehtävänä on 

  • tarkistaa sovellettava malli (Tutustus työelämään ja tienaa alan TES) työntekijän ja alasi ohjeistuksen mukaan, nuoren antamasta kesätyösetelistä löytyy tieto kyseisen nuoren kohdalla sovellettavasta mallista. Varmista, että nuori ei ole käyttänyt Kuusamon kaupungin kesätyötukea tänä kesänä muuhun, esim. toiseen yritykseen tai kaupungin toimialan työpaikkaan. Seteleitä on käytettävissä yksi per nuori.  
  • tehdä työsopimus kesätyöntekijän kanssa 
  • hakea maksatus työsuhteen jälkeen setelin ohjeiden mukaisesti kuitenkin viimeistään 31.10.2021 mennessä 

Huomioi myös laki nuorista työntekijöistä, lue lisää täältä.

Lue lisää Tutustu työelämään ja tienaa -mallista täältä.

 

Kesätyösetelin maksatuksen hakeminen 

Nuoren kesätyöseteli on samalla maksatushakemuslomake. Täytä lomakkeessa kysyttävät tiedot ja liitä mukaan työsopimus ja palkkaerittely. Hae maksatus kesätyön päätyttyä tai viimeistään 31.10.2021 mennessä. Tämän jälkeen tukihakemuksia ei enää käsitellä.  Maksatushakemus lähetetään os. Naturpolis Oy, Työllisyyspalvelut, Mailis Vallioniemi, Nuottatie 6 A, 93600 Kuusamo. Skannatut hakemukset ja lisätiedot: mailis.vallioniemi@naturpolis.fi tai puh. 040 0681574. Sähköinen hakemuslomake on työnalla. Seuraa käyttöönoton aikataulua tältä sivulta.  

 

Kesätyösetelin kriteerit 

Tutustu työelämään ja tienaa-malli: Vuonna 2006 tai aiemmin syntyneet peruskoululaiset, 10.-luokkalaiset, lukiolaiset, VALMA ja TELMA -koulutuksessa olevat nuoret. Vähimmäisvaatimuksena 60 tunnin työaika ja palkka vähintään 360 EUR. 

Muut opiskelijat: Esim. ammattiin opiskelevat, korkeakouluopiskelijat tai muut opiskelijat. Ikä 15-29 -vuotias. Vähintään kahden viikon alan kokonaistyöaikaa vastaava tuntimäärä. Maksetaan vähintään alan TES:n mukaista palkkaa. 

Työttömät työnhakijat: Ikä 15-29 v. Vähintään kahden viikon alan kokonaistyöaikaa vastaava tuntimäärä. Maksetaan vähintään alan TES:n mukaista palkkaa. Jos haet työttömän työntekijän työllistämiseen TE-toimiston palkkatukea, kesätyösetelin voi käyttää työttömän työnhakijan palkkauksista syntyviin muihin kuluihin (esim. vakuutukset, perehdytys tms.). 

4H-yritys: Edellytyksenä 4H-yrityskurssin suorittaminen, yrityksen perustaminen ja erikseen sovittujen toimenpiteiden suorittaminen. Lisätietoja Kuusamon 4H-yhdistyksestä täältä.

Voit tehdä 4H-yritystoimintaa myös osana Kalakesä21 -hanketta täältä.

Muu yritystoiminta: Kesäyritystoiminnan loputtua toiminnasta laadittava: 

  1. toimintakertomus (yrityksen nimi, toiminta-aika ja yhteystiedot, yrityksen toiminta-ajatus, tuotteet ja palvelut, yritystoimintaan liittyvät olennaisimmat tapahtumat 

  2. taloudellinen yhteenveto 

  3. työajan seuranta (vähintään 40 h) 

Palauta täytetty kesätyöseteli ja loppuraportti viimeistään 31.10.2021  Naturpoliksen työllisyyspalveluihin  Naturpolis Oy, Työllisyyspalvelut, Mailis Vallioniemi, Nuottatie 6 A, 93600 Kuusamo.  

Skannatut hakemukset ja lisätiedot: mailis.vallioniemi@naturpolis.fi tai puh. 040 0681574. 

 

Kuusamon kaupungin kesätyöpaikat 

Kuusamon kaupungin kesätyöpaikat löytyvät täältä. Sopivia kesätyöpaikkoja haettavaksi koululaisille, opiskelijoille ja työttömille työnhakijoille. Tieto avoinna olevista kesätyöpaikoista ja hakulomake tulee tähän sekä Kuusamon kaupungin sivuille. Huom! Jos saat kaupungin kesätyöpaikan, et ole oikeutettu kesätyöseteliin ja toisin päin. 

 

Nuorten työllistämistuki 

Kesätyöllistymiseen voi käyttää myös Nuorten työllistämistukea. 

Katso lisätietoa täältä.

X