Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Työnantajatarinoita Maan pinnalle

Maan pinnalla -mallin tavoitteena on houkutella alueelle osaavaa työvoimaa: työikäisiä perheellisiä tai perhettä haluavia ihmisiä, joilla kenties on jo syntynyt halu pois kaupunkiasumisesta tai oravanpyörästä.  Tarkoituksena on tavoittaa myös paluumuuttajia sekä etätyöstä kiinnostuneita. Aluetta markkinoidaan kohderyhmille tarinoilla, joissa kerrotaan aidosti, minkälaista alueella on elää ja asua, mistä arki Koillismaalla muodostuu. Tarinoita kerrotaan myös työnantajista. Täällä työnkuvat voivat olla erilaisia, mitä vastaava työ on suurkaupungeissa. Näistä eroavaisuuksista kerrotaan vahvuuksina. 

Mitä Maan pinnalla tarkoittaa? 

Se tarkoittaa tässä yhteydessä arjen kulkua. Koillismaalta paikkansa löytäneiden ihmisten elämää, arjen ja vapaa-ajan tekemisten ja ratkaisujen kautta kerrottunaSe kertoo myös aikakäsityksestä, miten se on erilainen verrattuna ruuhka-Suomeen tai kaupunkeihinSen avulla viestitään myös, miten työmarkkinat, harrastukset ja palvelut ovat ihmisenkokoisia. Koillismaalla eläessä tuntee olevansa perillä - ei koko ajan jahtaamassa jotakin.  

Miksi Maan pinnalla on tarpeellinen?

Kuusamossa, Taivalkoskella ja Posiolla ollaan työvoimapulan äärellä. Monet alat, kuten sosiaali- ja terveysala, metsä- ja puutoimiala ja matkailuala kärsivät tällä hetkellä merkittävästä osaajapulasta. Maan pinnalla –tarinoilla on tarkoitus houkutella alueelle osaavaa työvoimaa kaikille toimialoille. Pysyvästi, asettumaan ja löytämään paikkansa.


 

Tule mukaan kertomaan työnantajatarinaa - saat näkyvyyttä yrityksellesi

Työnantajista julkaistaan artikkelimuotoisia tarinoita. Minkälaista on työelämä Koillismaalla ja miten juuri teillä työskentely eroaa esimerkiksi kasvukeskuksista. Sisällössä voidaan hyödyntää olemassa olevia tekstejä, kuvia ja videoita. Täytä oheinen lomake niin olemme yhteydessä!

Voit myös laittaa suoraan viestiä Niinalle, yhteystiedot alla.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan henkilötarinoihin, katso lisätiedot täältä. 

AIKATAULU 2021 - 2023

 Loka-marraskuu 2021

- rakennetaan maanpinnalla.fi nettisivuja

- tehdään tarinasisältöjä julkaisua varten valmiiksi

Joulukuu 2021

- nettisivut valmiit

- tarinoita valmiina

- markkinointikampanjoinnin aloitus, lanseeraus

Tammikuu 2022 - Huhtikuu 2023

- kampanjoidaan valtakunnallisesti mielenkiintoisilla sisällöillä eri kanavissa

- rakennetaan uusia tarinoita matkan varrella

- luodaan malli jolla toiminta jatkuu hankkeen päättymisen jälkeen (huhtikuu 2023)


 

Rekrytointiasiantuntija

Niina Kukka

 

Mahdollisuuksien Pohjoinen – JobBoost Koillis-Suomi hankkeessa haetaan laaja-alaisesti ratkaisuja Koillis-Suomen työmarkkinoiden osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseen sekä työmarkkinoiden kohtaantohaasteiden ratkaisemiseen. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2020 – 30.4.2023 

TP3_logot.jpg

X