Naturpolis FacebookNaturpolis kartalla

Naturpolis Oy
Nuottatie 6 A 93600 Kuusamo
Yhteystiedot
info@naturpolis.fi
Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa
Tilaa Kuusamo Region -uutiskirje

Tietoa työllisyyspalveluista

Naturpolis Oy tuottaa työllisyyspalveluita Kuusamon kaupungille. Lisäksi työllisyyttä edistetään Kuusamossa ja Taivalkoskella erilaisten kehittämishankkeiden avulla. Tarjoamme monipuolista neuvontaa ja ohjausta kaikille työtä tai opiskelupaikkaa hakeville asiakkaille. Toimintamme on asiakaslähtöistä ja joustavaa. Teemme tiivistä yhteistyötä TE-toimiston, yritysten ja yhdistysten sekä oppilaitosten kanssa asiakkaan työllistymisen edistämiseksi. Tarjoamme työnantajille rekrytointipalveluja ja tukityöllistämiseen liittyvää asiantuntija-apua. Palvelumme ovat maksuttomia.

Palvelumme työnhakijoille

 

 • henkilökohtainen neuvonta ja ohjaus (työnhaku, kouluttautuminen)
 • oman osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen
 • CV / työhakemus

 

 • sparraus
 • hygieniapassi -testit
 • työpaikkojen välitys

 

 • rekrytointi- ja koulutustapahtumat
 • Nuoret urapolulle –hanke alle 30-vuotiaille
 • Nuorten kesätyöseteli ja Kuusamon kaupungin kesätyöpaikat

Jos olet kiinnostunut, niin täytä alla oleva yhteydenottolomake!

 


Palvelumme työnantajille

 

 • työpaikkojen ja työntekijöiden välitys
 • palkkatukeen ja työllistämisavustuksiin liittyvä neuvonta ja ohjaus

 

 • työllistämisavustukset (Kuusamo)
 • rekrytointi- ja koulutustapahtumat

Työllistämisavustukset

Kuusamon kaupunki myöntää työllistämisen edistämiseksi työllistämisavustuksia työnantajille. Näitä tukia on mahdollista hakea Naturpoliksen kautta. Työnantajilla on mahdollista saada työntekijän palkkaamiseen TE-toimiston palkkatuen lisäksi Kuusamon kaupungin kuntaosuusavustusta. Lisäksi yhdistykset voivat saada yhdistyksen alkurahoitusta.

Uusi työ kuntaosuudella
Kaupunki maksaa kuntaosuusavustusta niille työnantajille, jotka palkkaavat pitkään työttömänä olleen (vähintään 300 pv työmarkkinatukea saaneen) kuusamolaisen henkilön työhön.  Kuntaosuusavustus on tarkoitettu työntekijästä aiheutuvien muiden kuin palkkakustannusten kattamiseen. Avustusta voidaan maksaa kunnes työntekijän työssäoloehto täyttyy (26 viikkoa tai palkkatukityössä 35 viikkoa). Avustusta maksetaan palkattavan työttömyyden keston perusteella  75-100 €/viikko.

Yhdistyksen alkurahoitus
Kuusamon kaupunki maksaa alkurahoitusta 100 €/kk niille voittoa tavoittelemattomille yhdistyksille ja säätiöille, jotka palkkaavat pitkään työttömänä olleen kuusamolaisen työhön. Alkurahoitus voidaan maksaa kerralla työsuhteen alussa työsopimuksen keston mukaisesti, enintään 12 kk (1 200 €).

Nuorten työllistämistuki
Tuki on tarkoitettu edistämään nuorten nopeaa työllistymistä. Työnantajalle maksetaan tukea alle 30-vuotiaden työttömän (tai työttömyysuhan alla olevan) työntekijän palkkaamiseen. Tuki on 50 % työsopimuksessa määritellystä palkasta kuitenkin enintään 1 000 €/kk. Tukiaika on vähintään 3 kk ja enintään 6 kk.

Nuorten kesätyöllistäminen
Kuusamon kaupunki tukee nuorten kesätyöllistämistä varaamalla kesätyöseteleihin yhteensä 30 000 euron määrärahan. Kesätyöseteliä voi hakea 29.5.2020 asti ja ne jaetaan hakujärjestyksessä. Setelit on tarkoitettu yrityksissä, yhdistyksissä ja seurakunnissa toteutettaviin kesätöihin. Nuoren tehtävänä on hakea kesätyöseteliä Naturpoliksesta sekä itselleen sopiva kesätyöpaikka. Työnantajan tehtäväksi puolestaan jää kesätyösetelin lunastaminen Naturpoliksesta työsuhteen jälkeen. Kesätyöseteleitä on kahdenlaisia. 2002-2005 vuonna syntyneet koululaiset voivat saada 175 euron setelin vähintään kahden viikon työsuhteeseen ja alle 30-vuotiaat opiskelijat (2. asteen ammatillinen oppilaitos tai korkeakoulu) 350 euron setelin vähintään kuukauden mittaiseen työsuhteeseen. Palkan tulee olla alan työehtosopimuksen mukainen tai Tutustu työelämään ja tienaa -mallin mukainen, jos työantajan jäsenliitto on mukana ko. sopimuksessa. Lisäksi yhdistykset voivat hakea erillistä tukea nuorten kesätyöllistämiseen. Tuki kattaa 100% kaikista nuoren työllistämisestä aiheutuneista palkkauskuluista (sis. sivukulut). Yhdistysten kesätyötuki on haettavissa Naturpoliksesta 12.5. – 31.7.2020. Tukea jaetaan hakujärjestyksessä.

Lisätietoja

Työllistämisavustukset yhdistyksille
Kesätyötuki yhdistyksille, OHJE
Työllistämisavustukset yrityksille ja yksityisille työnantajille
Nuorten työllistämistuki
Nuorten kesätyöllistäminen – työnantajan ohje
Kesätyöseteli – hakijan muistilista

 
Lomakkeet
Yhdistyksen alkurahoitus –hakemus
Yhdistysten kesätyötuki -hakemuslomake
Uusi työ kuntaosuudella –hakemus
Nuorten työllistämistuki –hakemus

Hankkeet
Naturpolis Oy toteuttaa tällä hetkellä seuraavia työllisyyteen liittyviä kehittämishankkeita
-    Nuoret urapolulle –hanke

Yhteyshenkilöt

TYÖLLISYYSPÄÄLLIKKÖ

Jouni Korhonen

TYÖLLISYYSKOORDINAATTORI

Mailis Vallioniemi

NUORET URAPOLULLE (NUORA) -HANKE

Projektipäällikkö Elise Ylitalo

NUORET URAPOLULLE (NUORA) -HANKE

Nuorten työnohjaaja Esa Hietala

MAHDOLLISUUKSIEN POHJOINEN - JOBBOOST KOILLIS-SUOMI

Duuniagentti (Kuusamo) Jari Iivari

MAHDOLLISUUKSIEN POHJOINEN - JOBBOOST KOILLIS-SUOMI

Duuniagentti (Taivalkoski) Jacqueline Keskitalo-Weber
X