Kaisa Valkama

Yrittäjä, Bjarmia Oy

Kaisa Valkama

Kuusamo on rakas kotiseutuni. Asuessani muualla paluumuutto on ollut jollain tasolla aina mielessäni. Lukion jälkeen oli tarve nähdä maailmaa. Opiskelupaikka löytyi Turun kauppakorkeakoulusta, kansainvälisen liiketoiminnan linjalta. Kaipuu oli kuitenkin johonkin luovempaan, joten hakeuduin vielä Helsinkiin International Design Business Management ohjelmaan. Se antoi näkemystä ja kokemusta muotoiluliiketoiminnasta ja sain mahdollisuuden viettää aikaa ulkomailla. Niin hassulta kun se kuulostaakin, juuri Kalifornian Piilaakson optimistinen tunnelma sekä äärimmäisen positiivinen ja kannustava asenne yrittäjyyttä kohtaan sai minut toteuttamaan harkitun haaveeni. Palasin takaisin Kuusamoon ja ryhdyin jatkamaan äitini vuonna 1974 perustamaa keramiikkayritys Bjarmia Oy:tä.

Muuttaminen takaisin Kuusamoon oli iso päätös, mutta halu tulla jatkamaan perheyritystämme oli vielä suurempi. Olen kasvanut saven tuoksussa ja dreijojen ääntä kuunnellen. Olen nyt kolmannen polven yrittäjä suvussamme ja pidän Kuusamosta asuinpaikkana, joten olen ollut tyytyväinen valintaani.

Kuusamossa parasta on luonnon läheisyys ja sen antamat mahdollisuudet harrastaa ja ulkoilla. Elämän laatu Kuusamossa on hyvä. Palvelut ovat kirjaimellisesti kivenheiton päässä ja suoraan kotiportailta aukeavat hiihtoladut ja juoksureitit. Myös Rukan rinteiden läheisyys on varsin mukavaa tällaiselle harrastelijalautailijalle.

    

Täältä saimme apua:

 

© 2010 KUUSAMO REGION | SIVUKARTTA | KOILLIS-SUOMI-VISA
FacebookFlagsNaturpolis oy logo